Напрежение в Благоевград - ЧЕЗ изключва незаконно присъединители се роми

Крадях преди от комшиите, признава един от недоволните

22.04.2016 | 14:35 Редактор:
Напрежение в Благоевград - ЧЕЗ изключва незаконно присъединители се роми
Напрежение в Благоевград - ЧЕЗ изключва незаконно присъединители се роми

Напрежение в ромската махала в Благоевград. Вчера служителите на ЧЕЗ започнаха да местят електрическите табла и да изключват незаконно присъединените домакинства в квартала, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR

Днес ромите недоволстваха и заплашваха с протест пред общината. Те настояват къщите им да бъдат узаконени и да получават легално ток. 

"Крадях преди. Миналият път крадях, принуждавах се, че нямах абонат да се закача и да плащам редовно. Крадях ток преди от комшии", обясни един от недоволните.

Същевременно полицаи и служители на ЧЕЗ пристигнаха от рано в ромската "Предел махала". След като преговаряха няколко часа, работата по преместването на таблата беше преустановена. Взето бе решение всички потърпевши страни да се съберат през следващата седмица, за да се изясни ситуацията и да се вземе решение за последващи действия от страна на институциите.

"Няма да работят, за да не се получава стълкновение, за да няма нарушаване на обществения ред и да се стига до инциденти, защото има възможност да стане всичко при ремонтни дейности - да падне нещо. Лицата са около колите и може да стане инцидент. И да не се употребява сила, така че всичко да е нормално за XXI век", поясни зам.-началник на II РУ Благоевград Васил Джизов.