Проф. Владимир Пилософ поема Фонда за лечение на деца

Той свиква заседание на Обществения съвет още в петък

20.04.2016 | 17:08 Редактор: Анисия Иванова
Проф. Владимир Пилософ поема Фонда за лечение на деца

Проф. Владимир Пилософ беше назначен на поста директор на Център "Фонд за лечение на деца” със заповед на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. Доайенът на българската педиатрия прие новия пост на среща с премиера Бойко Борисов и министър Москов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес министърът освободи предишния шеф Павел Александров, който беше арестуван заедно със 7 свои колеги по подозрение във финансови измами и източване на фонда.

В разговора професорът е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на изключително важната дейност на фонда.

Във връзка с необходимостта да се вземат спешни решения за нуждаещи се от лечение деца, проф. Пилософ свиква заседание на Обществения съвет още в петък.

До момента проф. Пилософ бе в Изпълнителната агенция за медицински одит. Два мандата бе директор на Националната кардиологична болница, където работи от 1970 до 2015 г.

Основал е отделението за следоперативно и интензивно лечение на деца със сърдечносъдови заболявания, първото и единствено у нас. Има специалности по детски болести, детска кардиология и социална медицина и здравен мениджмънт.