fallback

Михаил Миков не бил притеснен за поста си

"Гражданите добре разбират, че това управление е изчерпано", заяви червеният лидер

19.04.2016 | 15:29 Автор: Луиза Божинова

Не се чувствам притеснен за поста си. Никога не съм възприемал този пост като нещо, за което трябва да се боря със зъби и нокти, а като предизвикателство и възможност БСП и идеите, политиката на партията да печелят нови привърженици и симпатизанти. Никак не се притеснявам.

Това каза председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от "Фокус". Изказването на червения лидер идва в отговор на въпрос дали се чувства притеснен за поста си, като се има в предвид, че кандидатите за лидер на партията са над 30 към момента.

"Най-малкото очевидно е, че засилената конкуренция както на национално, така и на местно равнище, показва, че всички онези запалени свещи през последните месеци, включително "палени" от някои наши "загрижени" дейци, се оказа, че са били напълно театрални", каза Миков.

Според него било явно това, че има много политици от партията, които виждат перспектива пред БСП. "Заради последователната ни политика от последната година – година и половина с ясното отстояване на интереса на милиони български граждани", поясни Миков. "И затова е така, но пък знаете, че демократичността на механизма на БСП дава най-широки възможности за участие на всички равнища в изборите за отделни ръководни длъжности “, допълни още той.

По повод изказванията на премиера Бойко Борисов за издигането на кандидат за президент, лидерът на БСП заяви, че ще се въздържи от тълкувания, докато има по-ясни и последователни заявки по отношение на президентските избори и на това, което предстои да се случи в страната.

"Разбирам, че има засилени усилия за кризисен пиар. Това разбирам и от инструктажа, който бе проведен в НДК, от начина, по който беше проведен, от опита да се приема желаното за действително. Но най-важното е какво ще разберат българските граждани. Смятам, че те добре разбират, че това управление е изчерпано. Изчерпано е и като политическа конфигурация, и най-вече като политика, която не може да осигури развитието на България, не може да реши никой от проблемите, с които се захваща, въпреки тяхната целофанена опаковка", каза Михаил Миков.

fallback
Още от България
fallback