fallback

Ивалена остава в ареста за убийството на Александра

Момичето е обвинено за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда над 10 години затвор

18.04.2016 | 13:45 Автор: Ирина Георгиева

18-годишната Ивалена М. остава в ареста за помагачество при извършване на грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия, съобщиха от пресцентъра на Варненския окръжен съд.

"Аз не мислих, не вярвах, не знаех, че ще направи това нещо", заяви Ивалена пред съда и поиска да не бъде задържана, цитирано от "Фокус".

Момичето е обвинено за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 10 години. Заради това съдът прецени, че има реална опасност да се укрие, ако не бъде с мярка "задържане под стража".

Съдът сметна въз основа на събраните до момента доказателства по делото, макар и в начален етап на разследването, че може да се направи обосновано предположение, че тя е съпричастна към деянието, за което е обвинена. Според свидетелските показания и други доказателства, момичето се е разпоредило със златните накити след убийството на Александра. 

На мястото на убийството са установени и следи от обувките на Ивалина.

Веднага след убийството тя и Красимир са напуснали Провадия, като безспорно е установено, че са продали златните накити на убитото момиче в заложни къщи във Варна и Провадия.

Ивалена не пребивава на адреса, на който е регистрирана в село Ъглен, тъй като отскоро живее при приятеля си в Провадия. Заради липсата на постоянно местожителство в страната има вероятност тя да се укрие от разследващите органи, ако не бъде ограничено правото й на придвижване. 

Всички тези основания изтъкна съдът при определяне на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 18-годишната Ивалина. Приятелят й Красимир също е в ареста от миналата седмица. 

Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес пред Апелативния съд във Варна.

fallback
Още от България
fallback