fallback

Първанов призова за единна патриотична кандидатура за президент

Застана зад наличието на граждански патрули с ясни правила

17.04.2016 | 16:50 Автор: Тодор Петров

За единна президентска кандидатура на патриотите призова лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе един от гостите на отчетно-изборното събрание на ВМРО. 

Първанов заяви, че не бива да се разрешава на Турция да се намесва във вътрешните работи на България и да се създадат граждански патрули с ясни правила. 

Към представителите на ВМРО и на Националния фронт за спасение на България, които също гостуват на форума, Първанов се обърна с думите: "Да потърсим единение, защото президентът олицетворява националното единство. Ако това стане, не просто успехът ще бъде наш, ще имаме силен, достоен, авторитетен държавен глава, с който да се гордеем."

От своя страна лидерът на НФСП Валери Симеонов, обърна внимание върху общите постижения с ВМРО при защитата на правата на хората, например - за задържането на цената на тока. 

Симеонов видя и политически успехи от съвместната работа на двете партии, които той определи като кръвни братя.

"В нашата родина видимо се развиват процеси на отстраняване на антибългарската и противоконституционна партия ДПС от властта, само и единствено благодарение на нашето присъствие“, посочи той, цитиран от БНР.

fallback
Още от България
fallback