Йотова алармира: България може да стане огромен бежански лагер!

„Само БСП е способна да защити националния ни интерес и суверенитет“, каза евродепутатът

16.04.2016 | 12:22 Редактор: Тодор Петров
Йотова алармира: България може да стане огромен бежански лагер!

„През следващите месеци нашата страна може да се превърне в огромен бежански лагер“, прогнозира евродепутатът Илияна Йотова по време на 13-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП. Тя е на мнение, че това няма да стане без участието на собственото ни правителство.

 „БСП е единствената политическа сила в България, която може да защити националния интерес и суверенитет. Пред нас има огромна опасност през следващите месеци нашата страна да се превърне в огромен бежански лагер“, каза тя, цитирана от „Фокус“ и давайки за пример Гърция.

Според  нея конгресът на БСП е решаващ не само за БСП, а и за България. Йотова заяви, че на предстоящия конгрес на 7-ми и 8-ми май не просто трябва да се избере председател на партията, "макар че от няколко месеца това е основната интрига в публичното пространство, в нашите собствени изяви.“

 „Този конгрес е натоварен с много очаквания и до голяма степен е решаващ за нас. Той е решаващ не само за БСП - за България, за мястото на Българи и в Европа, и в света“, добави Илияна Йотова.