fallback

Протест пред СОС заради поскъпването на билета за градския транспорт

Протестиращите искат оставката на Центъра за градска мобилност и на ръководството на Столична община

14.04.2016 | 11:41 Автор: Мария Аладжова

Пред сградата на Столичния общински съвет (СОС) граждани протестират срещу поскъпването на цената на билета за градски транспорт, сред тях има и общински съветници от БСП, предаде БНР. 

Хората искат оставка на Центъра за градска мобилност и на ръководството на Столична община.   Общинските съветници от БСП, коалиция "Сердика" и "Политическа група 5" са категорични, че няма да подкрепят новата цена.

На днешното заседание на Столичния общински съвет ще стане ясно дали ще се увеличи с 60% цената на билета за пътуване в градския транспорт. Има вероятност да бъде прието решението на реформаторите, годишната карта за всички линии да поевтинее и вместо 500 лева да струва 365. Ако бъде взето това решение, става възможно ГЕРБ да си подсигурят мнозинство и да приемат предложението на Центъра за градска мобилност за поскъпване на билета, коментира за "Хоризонт" общинският съветник от коалиция "Сердика" Тодор Цанев.

Междувременно в Бургас, в серия обществени обсъждания, представят електронната билетна система, която ще бъде въведена в градския транспорт от 1-ви юни. Новият начени на таксуване е част от големия проект "Интегриран градски транспорт", по който изцяло бяха подменени автобусите в морския град, предстои промяна и в тарифната политика на общината, която въвежда нов принцип – плаща се толкова, колкото се ползва.

fallback
Още от България
fallback