fallback

Румяна Бъчварова: Трудно е да се погледне на системата по друг начин

"Не се отчайвам от резултата", заяви министърът след отхвърлянето на законопроекта за МВР

10.04.2016 | 12:04 Автор: Мария Аладжова

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви, че продължава работата по законопроекта за промени в закона за МВР, въпреки че той беше отхвърлен от вътрешната комисия на парламента. 

"Не бих искала да тълкувам ситуацията в личен план. Не се отчайвам от резултата, защото разбирам колко е трудно на всички, които са били в тази система, да я погледнат по друг начин", каза в ефира на БНР Бъчварова.

Министърът отхвърли позицията на БСП, определяйки я като "политическа е съпротивата на БСП срещу реформите".  Бъчварова коментира и твърденията в неин адрес, че не тя е автор на текстовете в законопроекта:

"За мен е много важно, че законопроектът, който внесох, беше работен почти една година, от всички тези 10-15 човека, които бяха заедно с мен на заседанието на комисията. Този законопроект премина през обществено обсъждане. Той е подписан от всички министри в правителството, отразява техните бележки. Съобразили сме се с голяма част от тях. Подписано е от премиера. Това е възможно най-голямата прозрачност за авторството на закона и по този въпрос няма никакво съмнение".

Винаги съм имала безпрекословната подкрепа на премиера, декларира още Бъчварова. Тя очерта постиженията на ведомството си за една година, като подчерта, че идеята е системата да се подреди по начин, по който тя не е работила досега:

"Справяме се изключително добре на границата, поддържаме готовността си за терористична заплаха, ГДБОП работи изключително добре след преструктурирането, полицията е изключително активна, подготвихме реформата в МВР, започнахме нов подход за ограничаване на битовата престъпност", посочи министърът.

 

 

fallback
Още от България
fallback