fallback

Продължават обсъжданията по проектозакона за МВР

Реформата в МВР трябва да се случи, заяви председателят на НС Цецка Цачева

09.04.2016 | 13:54 Автор: Мария Аладжова

Проектопромените в Закона за МВР все пак ще бъдат обсъдени в пленарната зала, независимо от това, че бяха балмирани от вътрешната комисия, съобщи председателят на НС Цецка Цачева в ефира на bTV.

Проектозаконът беше подложен на остри критики от комисията, начело с Цветан Цветанов. Това отново събуди съмненията за конфликт между него и вътрешния министър Румяна Бъчварова, които и двамата по-късно отрекоха. 

Независимо от решението на ресорната комисия в ГЕРБ, депутатите от партията подкрепиха предложението при гласуването, за разлика от представителите на останалите партии, в това число и тези от управляващото мнозинство. 

Сега предстоят разговори в зала, като ще бъдат взети предвид позициите на депутатите, съобщи Цачева.

По поправките ще трябва да се произнесат комисията по правните въпроси, както и тази за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.

Цачева застана твърдо зад позицията, че реформата в МВР трябва да се случи, за да могат всички служители в системата да бъдат спокойни за своите трудови правоотношения. А от друга страна и за гражданите, за да бъде върнато доверието, че МВР се грижи и гарантира националната сигурност.

fallback
Още от България
fallback