fallback

Бъчварова: Бламираха реформата ми в МВР

"Отхвърлиха предложенията ми с мотиви, които ме изненадаха, явно не са чели добре", каза вътрешният министър

08.04.2016 | 15:04 Автор: Тодор Петров

"Да, това е бламиране на реформата, но все пак става дума само за една комисия", коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова във връзка с отхвърления проектозакон от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

"Надявам се, че проектозаконът за МВР ще стигне до първо четене в парламента. Има още две комисии през които трябва да мине и вярвам, че хората в тях ще проявят повече разбиране. Ако законът бъде приет в този вид, ще изчакам три месеца и ще внеса ново проекторешение", каза още Бъчварова, цитирана от "Дарик".    Тя подчерта, че е готова да приеме различни предложения, но не е готова да отстъпи. 

"Основната цел е да преструктурираме министерството, така че то да функционира по-пълноценно. Искаме да разделим общата от специализираната администрация, имаме и други идеи. Предложението ми бе отхвърлено с мотиви, които ме изненадаха, защото явно написаното не е четено добре", добави Бъчварова.

Според нея не е добра практика всички функции на управление да бъдат съсредоточени във фигурата на министъра. 

"Коментарът на някои от депутатите беше – всички министри досега искат да съсредоточават повече власт, вие защо искате да преотстъпвате. Става въпрос за някои от съвсем техническите правомощия за решения, за комисии, за имот, за жилище или главният секретар да може да назначава нивата, без всичко това да минава през министъра", добави вътрешният министър.

fallback
Още от България
fallback