fallback

Годишната среща на Европейския комитет на CISAC за първи път в България

София посреща над 100 представители на авторски дружества в аудиовизията и музиката

06.04.2016 | 13:30 Автор: Мария Аладжова

За първи път в България се провежда форум на Европейския комитет на Международната конфедерация на дружествата на композитори и автори (CISAC)*. 

На 6 и 7 април 2016 г. в София ще се съберат над 100 представители на дружества от цяла Европа и други държави, сред които Азербайджан, Армения, Грузия, Израел, Казахстан, Русия и САЩ. Домакинството е поверено на българските дружества за колективно управление на права Музикаутор и Филмаутор.

Официалното откриване ще се състои на 6 април 2016 г. (сряда) от 9.30 ч. в зала Мусала на хотел Хилтън. Участниците ще приветства Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, а в откриването ще участват Гади Орон – генерален директор на CISAC, Хосе Хорхе Летрия – председател на Европейския комитет на CISAC, Митко Чаталбашев – регионален директор на CISAC за Европа, Мария Палаурова – изпълнителен директор на Филмаутор, Иван Димитров – изпълнителен директор на Музикаутор.

Основни теми на срещата ще бъдат подобряването на правната рамка за защита на интелектуалната собственост и в частност – авторското право, проблеми и казуси при колективното управление на авторски и сродни права, както и развитието на творческата, в т.ч. на музикалната индустрия в Европа. По време на събитието участниците ще представят факти и статистики по темите, както и своята визия за развитието на индустрията, която в момента генерира 4,2% от БВП на Европа.

 

fallback
Още от България
fallback