fallback

КАТ ще спират от движение тунинговани коли

Според катаджиите това ще е по-ефективно от глобите

06.04.2016 | 08:35 Автор: Вероника Цветанова

Пътните полицаи ще спират автомобили с махнати гърнета или преправени двигатели, пише "Труд". Колите, чиито собственици умишлено са увеличили мощността им също ще бъдат спирани от движение до отстраняване на нередностите. Според катаджиите това ще е по-ефективно от глобите.

Още вчера седем коли са спрени от движение в понеделник заради изкуствено затъмнени стъкла, съобщи главен инспектор Калоян Драганов от КАТ-София. Пътните полицаи периодично правят хайки за нефабрично слънцезащитно фолио, залепено отвътре на панорамното или на предните две странични стъкла. Глобата е само 20 лв., но за това нарушение се прилага и принудителна административна мярка (ПАМ) временно спиране от движение. След плащане на глобата и отстраняване на фолиото колата отново може да си продължи по пътя.

"Затъмняването е опасно не само заради намалената видимост, а и защото при катастрофа фолиото не позволява на стъклата да се натрошат на дребни парченца и стават по-опасни за водача и пътниците", обясни Драганов.

Само преди по-малко от месец след бой на Околовръстното шосе, нанесен на столичанин от трима гардове на Ивайло Борисов-Ториното, ченгетата от цялата страна бяха изкарани да проверяват т.нар. кортежи на мутри. На 11 март от МВР съобщиха, че в София са били проверени 850 коли, от които 4 са били със затъмнени стъкла. Не бе уточнено дали колите са спрени от движение.

 

fallback
Още от България
fallback