Кандидатите за поста на Миков са вече 28

Новият лидер на Левицата ще бъде избран по време на предстоящия конгрес на червените

05.04.2016 | 16:57 Редактор: Мария Аладжова
Кандидатите за поста на Миков са вече 28

Месец преди конгреса на БСП броят на кандидатите за лидер на Левицата нарастна до 28 души.

Според сегашния председател на партията Михаил Миков това показва, че БСП дава очакване за перспектива:

"Потвърждават го и последните социологически проучвания. Няма да се учудя, ако на следващите конференции и общи събрания този процес се затвърди", заяви Миков, цитиран от БНР.

На предстоящия конгрес на червените на 7 и 8 май ще има изборни комисии и няма да се правят нововвъведения, стана ясно от обясненията на ръководството на партията. 

От началото на кампанията са издигнати над 10 кандидатури за председател на Общопартийната контролна комисия, а кандидатите за членове на Националния съвет са повече от 126. 

Досега с номинации за лидерския пост са настоящият председател Михаил Миков, депутатите Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Янаки Стоилов, евродепутатът Илияна Йотова и др.

А сред новите имена се нареждат Ангел Найденов, Антон Кутев, Георги Пирински, Кристиан Вигенин, Радослав Каратанчев и Явор Куюмджиев.

Ръководството на партията обяви още, че според социологическите проучвания БСП е единствената партия, която през последните месеци продължава да вдига доверието сред гражданите.