fallback

Обвиненият за убийството в Ботевград остава за постоянно в ареста

Владимир Пелов влезе в съдебната зала с белезници на ръцете и краката

05.04.2016 | 15:55 Автор: Васил Детелинов

Обвиненият за двойното убийство в Ботевград остава за постоянно в ареста. Софийският апелативен съд прецени, че заради съдебното си минало Владимир Пeлов може да се укрие и да извърши друго престъпление. Събраните до момента доказателства показвали и че има обосновано предложение той да е стрелял по братята Цветан и Марко Петрови.

 

 

В съдебната зала Владимир Пелов бе вкаран с белезници и на ръцете, и на краката. Соченият за двойното убийство отново повтори пред съда, че не познава двамата братя и няма причина да ги убива. По делото е направена балистична експертиза, която е открила два различни вида микрочасастици от барут по Пeлов.

Според защитата това показва, че той не е извършителят на убийството. 

"Интересното е това, че микрочастиците, които за иззети от него, прокуратурата или разследващите органи са разпоредили веднага да се извършат експертизите и те в рамките на ден са направени. Такива микрочастици са иззети от труповете на момчетата, но срока за изготвянето на тази експертиза е по- дълъг: до 26 юни. Сигурно си обяснявате защо."- коментира Марияна Айдарова, адвокат на Владимир Пелов.

 

 

 

 

 

 

fallback
Още от България
fallback