fallback

Миков: Законът за образованието ще затваря училища и ще освобождава учители

"Правителството разглежда България като бананова република", заяви председателят на БСП

05.04.2016 | 15:24 Автор: Тодор Петров

"С приетия Закон за предучилищното и училищното образование, ще се стигне до нов кръг затваряне на учебни заведения и освобождаване на учители", прогнозира председателят на БСП Михаил Миков. 

Според него учениците ще учат известно време без учебници в първия срок, а може би ще ги получват през втория. 

"Най-малък е проблемът с опашките за записване на ученици в София. По отношение на средното образование се връщаме някъде около 1921 г. Очертава се обстановка, в която ще има 20-30-40 елитни гимназии в София и големите градове. Постепенно всеобщата достъпност на едно добро средно образование ще остане носталгичен спомен. Ето това е видим резултат от управлението на ГЕРБ в областта на образованието", коментира още Миков и припомни, че от БСП искат спиране на прилагането на Закона за предучилищното образование. 

Миков прогнозира, че ще се стигне до обезлюдяване на села и градове, като полза от това ще имат транспортните фирми.     Лидерът на социалистите нападна управляващите и заради подготвяните промени в сроковете за концесиониране. 

"Говори се за 100-годиншни срокове на концесиониране. Ние винаги сме били сигурни в компрадорския характер на днешното управление. Такъв тип решения за пореден път показват, че правителството разглежда България като бананова република от друг континент. Става въпрос за пристанища, за летища, за друг тип естествени монополи. Такова решение не е приемливо за нас".

fallback
Още от България
fallback