fallback

Пролетната умора влияе на всички - без значение възраст или пол

Няма човек, който да не е страдал от пролетна умора или пролетна депресия, поясни психоложка

03.04.2016 | 15:52 Автор: Ирина Георгиева

Няма човек, който да не е страдал от пролетна умора или пролетна депресия, заяви псхиложката и психотерапевт Христина Краева за Радио "Фокус". 

"Пролетната умора" е широко разпространен термин, който описва чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата у началото на пролетта. По думите на Краева този вид умора може да се причисли към т.нар. сезонни афективни разтройства, към които се отнася и зимната депресия.

Това са нарушения, които се случват през определен период от годината и засягат по-често жените отколкото мъжете, младите хора също могат да попаднат в групата на застрашените. Тези състояния могат да се наблюдава при хора от всички възрасти. 

"С идването на пролетта в човешкия организъм започва процес на приспособяване към новия сезон. Пролетната умора е един много широкоразпространен термин, описващ чувството на замаяност, умора, и ако въпреки топлото слънце, цветята, силната склонност към влюбване не се чувствате добре, то това е сигурен сигнал, че сте попаднали в лапите на пролетната умора", допълни Христина Краева. 

fallback
Още от България
fallback