Каракачанов: Държавата не прави нищо, за да спре гетоизацията

"Битовата престъпност поставя цяла България в робство", смята депутатът от Патриотичния фронт

01.04.2016 | 13:31 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов: Държавата не прави нищо, за да спре гетоизацията

"Проблемът е, че нашата държава не прави нищо, за да спре гетоизацията и допуска в гетата чувството за безнаказаност." Това заяви народният представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в декларация от името на групата.

Още по темата

"В началото на днешното заседание чухме декларацията на ДПС, с която бяха нападнати и обвинени няколко български интелектуалци", каза още депутатът, цитиран от "Фокус". Според Каракачанов от ДПС много обичат да говорят за правата на малцинствата, за правата на различните и ксенофобията и да обвиняват всеки, който говори критично.

"Истината е, че трябва да се гледат проблемите и да се отчитат такива, каквито са, а не да ги замазваме, както беше през последните няколко десетилетия. Поводът за тази декларация е увеличаващата се или по-точно неспиращата битова престъпност", каза още той.

Каракачанов е на мнение, че битовата престъпност поставя цяла България в робство.

"Статистиката е изпълнена със случаи на пребити, убити, изнасилени и малтретирани, ограбени и унижени български граждани, често на достолепна възраст, сами, безпомощни", отчете депутатът. Той посочи, че крадците взимат собственост на стойност под минималната работна заплата и уточни, че според закона в правовата европейска България, малозначителните престъпления не се преследват.

Красимир Каракачанов призова правителството и НС за спешни действия, защото според него за всички е ясно, че няма повече време. "Подобни прояви наблюдаваме вече две десетилетия", отчете той.