fallback

Държавата няма да абдикира – ще помогне на изгорялото школо в Карнобат

Нужни са не само средства за ремонт на сградата, но и за оборудване, уточни просветният министър Кунева

28.03.2016 | 13:00 Автор: Ирина Георгиева

Държавата ще помогне за възстановяване на изгорялото училище в Карнобат. Това съобщи вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева пред Нова телевизия. 

"Министерството на образованието и науката ще отдели средства. Ако не стигнат, ще поискаме от Министерството на финансите допълнително", уточни тя.

Просветният министър се надява, че застрахователите ще изпълнят ангажиментите си и ще дадат най-високата възможна сума. Необходимост от средства има не само за ремонт, но и за оборудването  на сградата, в която децата ще довършат учебната година. Нужно е закупуването на чинове, дъски, компютри, посочи Кунева.

Още по темата

В момента се обмисля организирането на Национален учителски събор през юни, съобщи още министър Кунева. Подобни форуми е имало още преди 1944 г. и е добре да бъдат възстановени. 

"Целта на събора е да насочим вниманието върху учителската професия. Ще поканим учители, неправителствени организации, експерти", посочи Кунева. 

Трябва да се промени обществената нагласа към учителите и да се върне авторитетът на българските учители, категорична е министър Кунева. Според нея не само заплатите, но и уважението към професията ще привлече младите хора към нея.

Утре министър Кунева е поканила на среща в МОН всички бивши министри на образованието и науката от 1990 г. насам. 

fallback
Още от България
fallback