Спокойно остава в Ботевград след двойното убийство

Има задържа за стрелбата по двамата братя

26.03.2016 | 20:04 Редактор:
Спокойно остава в Ботевград след двойното убийство
Спокойно остава в Ботевград след двойното убийство

Напрежение и жандармерия днес в ромската махала на Ботевград. Снощи минути след 20 часа пред банка в града бяха застреляни двама братя - Цветан и Марко Петрови на 31 и 35 години. Вече е арестуван и един мъж. От полицията обаче отказват подробности. Премиерът Бойко Борисов намекна, че задържаното лице е засечено от камерите в района, където двамата братя снощи бяха застреляни.

Днес в града приятели и роднини на убитите поискаха вътрешният министър да отиде при тях. Направиха и шествие до лобното място, стигна се и до сблъсъци с командированата там Жандармерия.

Малко преди обяд ромите тръгнаха спонтанно на шествие към мястото, където снощи бяха убити двамата братя, за да запалят свещ и да се помолят. Жандармерията обаче пресрещна групата от над 200 човека и се опита да спре пътя им. До сериозни сблъсъци не се стигна.

Хората настояваха в Ботевград да дойде Румяна Бъчварова. Вътрешният министър обаче не дойде, но премиерът Борисов обясни, че има задържан.

 

 

 

 

След като запалиха свещи, на мястото където бяха намерени мъртви двамата братя, хората обещаха – мирно да се приберат по домовете си и да запазят спокойствието в града. Роднините на убитите подозират кой е поръчителят на двойното убийство.

Иначе  Рано сутринта беше направен повторен оглед на мястото на инцидента. Полицаи с металотърсач обикаляха в района и търсеха гилзи и оръжието на убийството.

Кметът на Ботевград призна, че през последните месеци престъпността в общината се е увеличила.

В града и ромската махала остава спокойно, а полицейското присъствие – засилено.

в града се пуснаха и няколко слуха, които засега обае не са потвърдени от МВР.

Единият е,  че малко преди стрелбата, двамата братя са се срещнали със шефа на казиното в което работя. Появи се и информация, че в единия от братята са открити наркотици, а при другия бухалка.  Плъзнаха и слухове, че двамата братя са се били скарали помежду си малко преди стрелбата.

Репортаж от Ботевград на Васил Детелинов и Виктор Петров.