"България ер" отмени полетите до Брюксел през уикенда

Пътниците с резервирани билети ще могат да ги заменят за друга дата или да получат обратно парите си

25.03.2016 | 13:46 Редактор:
"България ер" отмени полетите до Брюксел през уикенда

Авиокомпанията "България ер" отмени полетите до Брюксел през уикенда, тъй като летище "Завентем" е затворено след терористичните атаки. 

От управата на аеропорта посочиха, че достъпът до сградата, където се самовзривиха двама терористи самоубийци, е строго ограничен заради все още течащото разследване на атентатите. 

Освен това се е срутила и носеща стена, като в момента се правят опити по възстановяването на залата за заминаващи пътници.

"Пътниците, които са планирали пътуване от/до Брюксел с България Ер за датите на отменените полети, могат да променят датите си на пътуване или да анулират полета си.

Летището в Брюксел е публикувало специален телефон за гореща връзка: +32 2 753 7300.

Кризистният щаб на България Ер оценява риска за тази дестинация и ще предостави допълнителна информация след становище на Европейската комисия за сигурност", се посочва в съобщението на авиокомпанията.

Междувременно стана ясно, че резервираните полети до Брюксел ще бъдат заменени с алтернативни маршрути напълно безплатно, както и, че билетите до Брюксел могат да бъдат преиздадени за други дати на пътуване, отново безплатно.

Желаещите отменят билетите си за датите 25, 26 и 27 март ще получат обратно заплатената от тях сума.