Бойко Борисов: Хората от любов се взривяват понякога

Премиерът нахока журналистите за сигнала за опасност при хотел 'Плиска", от посолството я отмениха

24.03.2016 | 13:56 Редактор: Луиза Божинова
Бойко Борисов: Хората от любов се взривяват понякога

Една любовна история се превърна в истерия. Сутринта прочетох такива чудовищни неща, които написахте, за да се направите на интересни. И като зная, че става въпрос за любовна история и то мъжка, просто ми идваше не знам какво да напиша и да ви отговоря, но проявих спокойствие и толерантност. 

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към журналисти по време на откриването на новото Спешно отделение на многопрофилната болница "Св. Анна". Изказването на министър-председателя е по повод сигнала за готвен атентат в района на хотел 'Плиска" в столичния квартал "Изток", подаден от американското посолство в България. Борисов обясни, че става въпрос за неуредени любовни отношения между български и чуждестранен гражданин. 

"Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим. Как да изляза и да ви кажа нещо, което сме проверявали в момента? Това беше реален сигнал. Хората от любов се взривяват понякога", коментира още министър-председателят, цитиран от "Фокус". 

Той уточни, че сигналът е постъпил вчера следобед и веднага по него е започнала проверка от ДАНС и МВР. 

"Задържахме хората. Оказа се, че е любовна история между еднополови. Днес на "Ситняково" при наша акция задържахме каналджия, който гоним от много време и не мога да разбера от къде дойде тази истерия", допълни той. "Не мога да коментирам американските дипломати, не им прави чест. Ние разследваме цялата работа. Другата акция на МВР няма нищо общо с тази история. Тя бе на "Ситняково". Става въпрос за каналджии", подчерта премиерът. 

"Ако вие искате да си правите шега с хората, с обществото и със страховете си, си я правете. Но след като го правите ваша работа. От любовна история да предизвиквате такъв терористичен акт, заради това, че някой си качил във Facebook нещо", коментира още Борисов.

Американското посолство отмени тревогата за заплаха в София в съобщение на страницата си във Facebook: "Предупреждението за сигурността, разпространено от посолството на САЩ до американските граждани по отношение на заплахи в София, вече не е в сила", пише в съобщението. 

"Посолството оценява активните мерки, взети от българското правителство в отговор на притесненията за заплахи за сигурността. Посолството ще продължи да работи в тесен контакт с българското правителство по въпроси, свързани с борбата с тероризма. Последните събития в Европа подчертават нуждата всички ние да бъдем бдителни и внимателни. Продължаваме да съветваме американските граждани да се записват в програмата STEP, за да могат да получават съобщения за сигурността и да е по-лесно да бъдете локализирани при спешни ситуации", пише още в съобщението.