fallback

Сигналът за атентат край Плиска: Неуредени любовни отношения

Премиерът Борисов успокоява, че няма опасност за жителите и гостите на София

24.03.2016 | 10:50 Автор: Ирина Георгиева

Сигналът за готвен атентат в района на квартал „Изток“ се оказал неуредени любовни отношения. 

Информацията, която нашите служби са проверявали, е подадена първоначално на телефон 112. Проверена е от ДАНС и МВР. Те установили, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин, уточняват от правителствената информационна служба.

 В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори. Това докладва председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред премиера Бойко Борисов.

"Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората", заяви министър-председателят.

По-рано ви съобщихме за сигнал от Държавния департамент на САЩ, който предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до бившия хотел Плиска в София.

fallback
Още от България
fallback