fallback

Няма заплаха за сигурността на гражданите, увериха от МВР

Не е констатирана конкретна заплаха към което и да е място, заяви Геогри Костов

24.03.2016 | 09:26 Автор: Мария Аладжова

Няма констатирана конкретна заплаха за живота и сигурността на гражданите.

Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов по повод появилата се информация, че американското посолство в София е получило от Държавния департамент предупреждение за „възможна заплаха“ за атентат в неуточнени автобусни линии в района на Хотел „Плиска“. 

Той обаче потвърди, че действително на телефон 112 са били получени много сигнали от граждани.

"Хубавото е, че въпреки повишеното количество на тези сигнали, в МВР няма констатирана конкретна заплаха към което и да е място, което да застрашава живота, здравето и сигурността на гражданите", увери той.

"Всички те са проверени и са се оказали недействителни. Имало е наистина сигнал за опасност в района на хотел "Плиска" - по тази причина там има засилено полицейско присъствие, но сигналът се е оказал недействителен и няма никаква опасност".

Главният секретар обяви, че е уверил кмета Йорданка Фандъкова, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София, съобщиха от Столичната община.

По-рано през деня държавният департамент на САЩ предупрежди във Facebook за евентуална възможна заплаха срещу неназована линия на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София. 

Съобщението беше публикувано във страницата на консулския отдел на държавния департамент на 23 март малко след 23 часа българско време.  

fallback
Още от България
fallback