fallback

Затварят бул. "Гоце Делчев" и ул. "Житница" заради метрото

Движението по булеварда ще се възстанови след 7 месеца

21.03.2016 | 14:27 Автор: Луиза Божинова

От днес затварят участъците от столичния бул."Гоце Делчев" към бул. "Цар Борис III" и от ул. "Житница" към бул. "Цар Борис III" в района на пазара "Красно село".

Причината e строежът на третия лъч на метрото. 

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев заяви, че едновременно със строителството на метрото ще се изгради подземното преминаване на бул. "Гоце Делчев“ под "Цар Борис III". Той обясни, че като се затвори частта от бул. "Гоце Делчев" ще се изгради първата част на метростанцията. 

Северната посока на ул. "Житница" ще е затворена до ул. "Кюстендил". За да могат хората от квартала да преминават през района се отваря за движение локално платно и се осигурява достъпът до квартала.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на бул. "Гоце Делчев" ще е 7 месеца, а на улица "Житница" - 14 месеца. 

"От южната страна на кръстовището е предвидено от локала да се излиза на бул. "Цар Борис III" . В посока към центъра платното ще върви по сегашното платно на бул. "Цар Борис III", което е изместено леко на север", обясни още инж. Стоян Братоев, цитиран от "Фокус". 

Той добави, че заедно с организацията на движението и строителството ще се изпълни преместване на железопътната линия на трамвая, под която ще се изградят две подлезни връзки. 

"След изграждането на предвидените конструкции трамваят ще възстанови движението си по сегашното си трасе", подчерта Братоев. "След 7 месеца ще се възстанови движението по ул. "Гоце Делчев", увери изпълнителният директор на "Метрополитен".

fallback
Още от България
fallback