Фандъкова обеща да завърши третия лъч на метрото в срок

Очаква се новата отсечка да бъде построена до края на 2019 г.

20.03.2016 | 14:09 Редактор: Мария Аладжова
Фандъкова обеща да завърши третия лъч на метрото в срок

Тази година Столична община е заложила повече средства за ремонти на по-малките улици, но продължаваме и с големите, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по bTV. 

"Вече започна изграждането на третия лъч на метрото, най-сериозния проект на Столична община за следващите години. Срокът е до края на 2019 г. да имаме поне 12 км нов подземен релсов път с 12 метростанции. Започна изграждането на 7 от тях, предстои до края на годината да започне и на останалите 5, за да можем да свържем кварталите "Горна баня", "Овча купел" с центъра и съответно по съшия начин кварталите "Левски" и "Хаджи Димитър", разбира се и с останалите два лъча на метрото, които вече функционират", обясни Фандъкова.

Тя подчерта, че това е свързано с редица неудобства. 

"За радост и с благодарност към хората казвам, че те видяха при строителството на предишните две линии, че работим много сериозно и следим сроковете, за да може наистина да бъдат минимални неудобствата", обясни кметът.

"Докато се кърпят улиците, след зимния сезон се появяват отново дупки. Ние не можем да спрем да кърпим, защото това означава да пътуваме в дупки. Решението, което дадох преди няколко години - започнахме цялостните ремонти", заяви Фандъкова по повод ремонтите на пътищата. 

По думите й, има чувствителен напредък в базовата инфраструктура по "Ботевградско шосе" и "Цариградско шосе" – дупките там са в миналото. Затова тази година се акцентира и върху по-малките улици. 

"Имаме изготвени проекти – започнаха цялостните реконструкции или ново изграждане на 70 улици в различни райони на София. Това е решението, тази година сме заложили повече средства за по-малки улици, но продължаваме и с големите. Трябва да инвестираме повече в цялостните ремонти на улиците", каза Йорданка Фандъкова.