На море в България - хит сред френските туристи това лято

Французите избират страната ни заради безопасността и "атрактивните цени"

19.03.2016 | 13:04 Редактор: Мария Аладжова
На море в България - хит сред френските туристи това лято

България се нарежда на първо място по брой на предварително заявените резервации от Франция за лято'2016, пише "Фокус", позовавайки се на информация от Министерството на туризма.

Един от най-тиражните икономически френски всекидневници Les Echos публикува обширен материал за тенденциите в туристическото търсене в страната. 

Данните на Френския синдикат на туроператорските агенции сочат, че страната ни отбелязва ръст от 106% на резервации на френски граждани, в сравнение със същия период на миналата година. 

Ключови фактори за повишения интерес към България, са атрактивните цени и относително сигурната туристическа дестинация. Допълнително внимание се отделя и на възможностите за целогодишен туризъм у нас.

България е в топ 3 на най-търсените от французите туристически дестинации, потвърди и директорът на туристическата борса Мариан Шандернагор. 

Заради нарастващото любопитсво, в последния си брой едно от най-четените списания за туризъм във Франция – Le Petit Fute, публикува голям пътепис за София и Пловдив.

А от 17 до 20 март България ще бъде представена със собствен щанд на най-голямото специализирано изложение във Франция „Salon Mondial du Tourisme“, съобщиха още от ведомтвото.