Историята на Юсеин: Има ли "вътрешни" бежанци в България?

Момчето е с ментални проблеми, но му се налага да работи, за да издържа семейството си

13.03.2016 | 10:33 Редактор: Ирина Георгиева
Facebook, Димитър Бояджиев

Юсеин е израснал в Дом за деца лишени от родителска грижа в град Гоце Делчев. От година живее при родителите си, които са болни. Момчето също е с ментални проблеми, но му се налага да работи, за да се издържа. 

На 10 март, Юсеин навърши 18 години… 

Тази история разказа общинският съветник от град Гоце Делчев Димитър Бояджиев. Той публикува "потресаващи и тъжни кадри", по повод молбата на една медия да направи коментар за кризата с бежанците.

Още по темата

Снимките на Юсеин са споделени над 3000 пъти само за 3 дни.

Според споделеното във Facebook, Бояджиев смята, че в България е пълно с бежанци - низвергнати, мизерни, съществуващи като скотове, само че те не са сирийци, нито иракчани, а българи. Те не са хора осакатени от война и от чужди бомби, а от собствената ни държава и нейните вождове, добавя той.

"Били сме европейци, с доходи 10 пъти по ниски от тези в западна Европа и няколко пъти под тези на нашите съседи, за пенсионерите и хората в неравностойно положение да не говорим - тях сме ги погребали, а държавата била стабилна – наглост!"

"Те така, някои вдигнаха куфарите и избраха парите пред предците, други като Юсеин са вътрешни бежанци – жертви не на войната, а на ламята (петглавата), а ние останалите сме длъжници - на себе си, на предците на първите и на жертвите като Юсеин, които се усмихват без да осъзнават трагедията, в която живеем", пише още Бояджиев.

/Снимки: Facebook, Димитър Бояджиев/