fallback

България обмисля нова ограда по границата с Гърция?

Целта е препятствието да препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság

12.03.2016 | 10:40 Автор: Ирина Георгиева

България обмисля възможността за вдигането на нова ограда по границата с Гърция. Препятствието трябва препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság.

"Българското министерство на отбраната е готово, ако е необходимо, да построи скоро ограда на границата с Гърция", каза българският министър на отбраната Николай Ненчев. 

Още по темата

Около 400 български военнослужещи са разположени на границата с Гърция, като министър-председателят на страната заяви, че скоро към тях ще се присъединят нови 500, пише Агенция "Фокус".

Българските власти се стремят да разширят границата с Турция с нови 130 км. В момента е изградена 30-километрова ограда. В момента около 2 хил. полицаи са разположени по 260-километровата българско-турска граница. 

Днес в България ще пристигнат австрийските министър на вътрешните работи и на отбраната Йохана Микл-Лайтнер и Ханс Петер Доскозил. Те ще се срещнат с българския министър-председател и ще обсъдят възможното изместване на миграционните потоци.   Миналата година повече от 30 хиляди мигранти са влезли на територията на България, но по-голямата част от пристигащите пътуват към по-богатите страни в ЕС. Сега обаче българските власти се опасяват, че този брой може да продължи да се увеличава, след миналата седмица бе затворен т.нар. "балкански" маршрут, пише още унгарският седмичник.

fallback
Още от България
fallback