fallback

Полицаите в Бургас се събират днес: Те са против промените в Закона за МВР

Служителите на реда ще обсъдят бъдещите си действия като няма да има протестни действия

12.03.2016 | 08:14 Автор: Ирина Георгиева

Полицаите в Бургас са против предложените промени в Закона за МВР за събирането на открито. Това съобщи член на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Бургас Генади Тенев за Радио "Фокус".

Служителите на реда ще се съберат от 18:00 часа на площад "Тройката" между сградата на Съдебната палата и паметника "Альоша". Очаква се те да обсъдят бъдещите си действия като няма да има протестни действия.

Още по темата

"Ще има национален протест между първо и второ четене на законопроекта, ако няма промени в тези текстове, които ние виждаме като проблем с орязване за социалните придобивки", посочи Тенев. 

Синдикалната федерация на служителите в МВР - Бургас ще бъде подкрепена от колегите си от Синдиката на служителите на затворите в България, Националния синдикат на спасителите и пожарникарите „Огнеборец” към МВР и Синдикат „Охрана” към Министерството на правосъдието. 

Основен проблем е, че предложените промени не са обсъдени със синдикатите, с изключение на една среща, на която не са взети предвид техните възражения, заяви още Тенев.

"Няма и думичка какъв е мотивът да бъдат намалени с 5 дни отпуските на служителите в МВР. Липсват всякакви аргументи и анализ защо е нужно да се правят тези промени, които са представени в законопроекта. Някои дирекции да станат агенции, да се преобразуват дирекции", обясни Тенев. 

fallback
Още от България
fallback