Спипаха 12 имигранти в камион на Капитан Андреево

Други 17 - открити в товарен автомобил на ГКПП – Лесово

11.03.2016 | 14:28 Редактор: Луиза Божинова
Спипаха 12 имигранти в камион на Капитан Андреево

Гранични полицаи хванаха шофьор на камион, превозвал 12 незаконни имигранти. 

Вчера на граничен пункт Капитан Андреево за влизане в страната пристигнал товарен "Мерцедес", управляван от 35-годишен мъж от Хасково. Камионът превозвал pvc- профили за дограма от Турция. 

При проверка обаче в товарното помощение униформените открили 12 души без документи за самоличност, по техни данни иракски граждани.

Нелегалните емигранти са задържани в граничната полиция в Свиленград, шофьорът - в следствения арест за 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, има повдигнато обвинение за каналджийство. 

Подобна случка се е разиграла и на ГКПП – Лесово. Вчера граничните полицаи направили проверка с газ-анализатор на влизащ от Турция камион с румънска регистрация, при която са отчетени завишени стойности на концентрация на въглероден двуокис в ремаркето. Там са открити 17 човека без документи за самоличност, по техни данни сирийските граждани. Те са задържани в граничната полиция в Елхово, а работата по случая продължава.   

От Главна дирекция "Гранична полиция" съобщават, че през изминалото денонощие са предотвратили 6 опита на 66 незаконни имигранти да преминат българо-турската граница в районите на граничните полицейски управления Малко Търново, Болярово и Средец.