fallback

Мъжът, пребил свещеници в Бургас, сега буйства в затвора

Няма тежко пострадали, коментира директорът на затвора Бранимир Мангъров

10.03.2016 | 16:25 Автор: Ирина Георгиева

31-годишният бургазлия Горан Горанов, който преби двама свещеници от католическата църква в Бургас преди по-малко от две седмици, сега буйства в затвора. Той е нападнал няколко надзиратели в бургаския затвор днес преди обед. Това съобщи директорът на затвора Бранимир Мангъров за "Фокус".

Още по темата

Няма тежко пострадали, коментира още Мангъров. Той уточни, че някои от надзирателите са получили наранявания, но нямат счупвания.

Горанов е на медикаменти, за да бъде успокоен и да не буйства, заяви още директорът на затвора.

Горан Горанов нападнал свещениците, защото му направили забележка, че унищожава декорации в храма. Въпреки това в момента излежава присъда не заради побоя, а заради дръзкото му поведение в нощен клуб близо до центъра в Бургас. 

Бургазлията е познат на полицията и с изработването на странни конфигурации във формата на метални кръстове, които периодично се появяват в ж.к. "Възраждане" и всяват смут сред обитателите. Той е засичан при поставянето на "авангардните инсталации", но по думите на полицията това не е закононарушение.

Твърди се, че Горанов е бил охранител на бизнесмена Георги Танев, убит при спречкване в клуб „Интрига" в центъра на Бургас. По време на делата сам е признавал, че има сериозна наркозависимост.

fallback
Още от България
fallback