fallback

СЕМ отново отложи разглеждането на оставката на Георги Лозанов

В момента, в който се гласува оставката на сегашния председател, ще се избере временен, уточни Иво Атанасов

08.03.2016 | 12:55 Автор: Ирина Георгиева

За втори път се отлага разглеждането на оставката на Георги Лозанов като председател на СЕМ. Причината е невъзможността да се съберат всички членове на регулатора, съобщи Агенция "Фокус".

Същевременно Георги Лозанов е в отпуск.

Още по темата

Иво Атанасов, който е член на регулатора, уточни, че в момента, в който се гласува оставката на сегашния председател, ще се избере временен. По думите му мандатът на Лозанов като постоянен председател изтича на 8 април.

Оставката на Лозанов ще се разгледа на следващото заседание на СЕМ, което ще се проведе другата седмица.

Припомняме, че Георги Лозанов подаде оставка като председател и член на СЕМ, за да не участва в гласуването за регистрацията на телевизия "ПИК". Това се случи по време на заседанието на регулатора на 25 февруари.

Тримата в Съвета за електронни медии - Анна Хаджиева, Анюта Асенова и Иво Атанасов, гласуваха регистрацията с убеждението, че не могат да я откажат по закон. Петият член на съвета - Мария Стоянова, не присъства, тъй като се намираше на командировка в чужбина.

Оставката на Лозанов трябваше да бъде разгледана на 1-ви март, но тогава Съветът за електронни меди не беше в пълен състав, тъй като Мария Стоянова все още не се беше върнала. Това наложи отлагането на разглеждането ѝ за днес.

fallback
Още от България
fallback