fallback

Откриха убита 84-годишна баба

Тялото на жената е намерено в дома й в село Медникарово, аутопсия установява, че е била удушена

06.03.2016 | 15:44 Автор: Луиза Божинова

84-годишна жена беше открита мъртва в дома си в село Медникарово, община Гълъбово. Извиканият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта й, съобщиха от полицията в Стара Загора.

Баба Каля Добрикова живеела сама след смъртта на съпруга си преди 2 години, разказват в Медникарово. Къщата й е към края на селото на пътя към Гълъбово. Тя имала двама синове, но те живеели чак в Раднево и в Пловдив. На село й помагало момче, което в събота малко преди 11,30 часа на обяд отишло в дома й, за да занесе купения за нея хляб. Момчето обаче заварило жената в безпомощно състояние, прозорецът на къщата бил счупен - вероятно от там се е промъкнал неизвестният до момента нападател.

Хората в Медникарово са потресени и защото от дома й не било откраднато нищо. От полицейския бюлетин става ясно, че по лицето на бабата имало наранявания, нанесени с твърд предмет. Тя самата била удушена, установила аутопсията на тялото.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Стара Загора. В неделя разледващите направиха втори оглед на къщата. Нападението над беззащитната жена най-вероятно е извършено през нощта срещу събота, предаде "24 часа".

fallback
Още от България
fallback