fallback

Двама са арестувани за зверското убийство в Атина

Тялото на българина беше открито в контейнер за смет на 10 февруари в гръцката столица

04.03.2016 | 17:50 Автор: Пролетина Съботинова

Двама български граждани са арестувани в Атина за убийството на 41-годишният Иван Георгиев. Тялото на мъжа беше открито в контейнер за смет на 10 февруари в гръцката столица. Българинът е бил убит при битова свада, е основната версия на разследващите. Арестуваните за убийството на 41-годишният Иван Георгиев са двама мъже на 45 и на 43 години.

Иван е бил убит от по-възрастният мъж, който е бил негов приятел. Това е разказала пред полицията жената, с която жертвата е живеела на семейни начела. Според версията 45-годишният приятел на Иван го е ударил по главата с дърво в дома им, заради спор за пари. После жената и приятелят на Иван разчленяват тялото му и го слагат в чували в контейнери за смет.

Близо 20 дни, гръцката полиция не може да идентифицира тялото. Сестрата на убитият българин, която също живее в гръцката столица, разпознава снимката на брат си, пусната във вестниците. Семейството на Иван живее в Атина от 20 години. Родом са от Ямбол. Съседите му там разказват, че убият мъж е бил добър човек.

СНХ Георги Стоянов, съсед "Нищо не може да разберем и ние. Само казват, че е станало инцидент през февруари и бил разчленен, и хвърлен в някакви казани. Познавам го лично, аз ви казвам приятел на сина ми, имаме се много, преди Нова година беше тука. Даже разговаряхме, няма какво да правим, работим си, така вика", разказва съседът Георги Стоянов.

В Гърция убият мъж е имал бизнес, разказва още съседът.

"Само веднъж разбрах, че имал магазин за телефони. Друго какво е що е работил не знам.  На преживяване изкарваме, така ми вика. Нито наркотици, нито алкохол, такива работи въобще не е употребявал", допълва още съседът на убитият мъж от Ямбол.

Според съседите, Иван не бил заможен, но наскоро си си купил втори апартамент в Ямбол.

 

fallback
Още от България
fallback