fallback

Отстраниха един от синдиците на КТБ

Информацията не е оповестена официално от Фонда за гарантиране на влоговете, но е видяна през Търговския регистър

02.03.2016 | 17:10 Автор: Ирина Георгиева

Един от синдиците на КТБ е отстранен, показва справка в Търговския регистър. 

Името на Лазар Илиев не фигурира като представител на банката, докато Ангел Донов и Кристи Маринова запазват позициите си.

Още по темата

Илиев беше един от временните синдици, които започнаха да работят по опазването на имуществото на банката. Именно заради КТБ бе въведена фигурата на временния синдик в българското законодателство. По това време той работеше с Росен Ангелчев.

През ноември Ангелчев, считан за водеща фигура, напусна по лични причини. Работата му бе поета от Ангел Донов и Кристи Маринова, припомнят от БНР.

Информацията не е оповестена официално от Фонда за гарантиране на влоговете, но тя е видяна през Търговския регистър.

Миналата седмица финансовият министър Владислав Горанов се закани да смени синдиците заради сгрешения списък с парите на партиите в КТБ.

От седмичния отчет на Илиев, Донов и Маринова за миналата седмица ставаше ясно, че те са давали писмени показания за случилото се, което бе представено като "техническа грешка". Възможно е заради нея да има съдебни процедури от някои от партиите, за които първоначално бяха публикувани грешни данни. 

Лазар Илиев притежава многогодишен опит като юрист в банковата сфера. До предлагането му за временен синдик на КТБ той работи като главен секретар на Сметната палата, където преди това, между 2011 и 2014 г., е директор на дирекция "Административна дейност". От 2002 до 2010 г. работи в ЦКБ, през последните шест години като член на УС и изпълнителен директор. В периода от 1993 до 2002 г. Илиев е главен юрисконсулт и директор на дирекция "Правна" в ПИБ. Преди това, от 1989 до 1993 г., е работил като юрист в управление "Правно" на БНБ. От 1988 до 1989 г. е бил стажант-съдия в СОС.

fallback
Още от България
fallback