Полицаи щракат белезници на кандидат-колеги

Тримата курсанти от Академията на МВР в ареста, стреляли с газов пистолет след нощен запой

02.03.2016 | 16:00 Редактор: Луиза Божинова
Полицаи щракат белезници на кандидат-колеги

Трима младежи, курсанти в Академията на МВР, са били задържани вчера вечерта след нощен запой и стрелба с газов пистолет. 

Случката се е разиграла около 03:00 часа в района на бул. "Цариградско шосе". По информация на разследващите младежите са се прибирали с кола от нощно заведение, когато стреляли с оръжието във въздуха. Те били забелязани от таксиметров шофьор, който е подал сигнал на 112. 

Автомобилът, с който са се движили е бил спрян за проверка в района на бул. "Тодор Александров" и "Димитър Петков". В колата пътували тримата, видимо почерпени. 

По първоначални данни двама от тях са произвели изстрела във въздуха. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера, не е употребил алкохол. 

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето районно, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка, съобщава Дарик.

В понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска оставката на ректора на Академията заради реакцията за порекат на закона за МВР. Днес тя коментира, че курсантите са си позволили неща, които не трябва - още една причина за неговата оставка.