fallback

Премиерът към министрите: Безкомпромисно с всяка обществена поръчка

Подкрепя решението на министъра на отбраната да спре обществената поръчка за обновяване на автомобилния парк на МО

02.03.2016 | 13:09 Автор: Ирина Георгиева

Проверявайте безкомпромисно обществените поръчки, дали може да се направят по-добре, призовава министрите си премиерът Бойко Борисов.

По време на днешното правителствено заседание той подкрепя решението на министъра на отбраната да спре обществената поръчка за обновяване на автомобилния парк на ведомството.

"Радвам се, че си оглеждате министерствата, защото може и да се правят от администрациите тези поръчки, но накрая всичко се връща при вас и при нас. Безкомпромисно проверявайте, може ли да се направи по-добре – да се прави по-добре", заяви премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Борисов възложи на министрите на вътрешните работи и на отбраната да организират провеждането на съвместно учение в граничните райони, подложени на най-силен миграционен натиск, за да координират действията си за противодействието му. 

Мярката е необходима след последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които беше създадена възможност въоръжените сили да участват в охраната на държавните граници.

"Според мен, днес-утре е хубаво да направите съвместно учение долу по границите с Гърция и Република Македония. Във вътрешността се подготвят, но при тези събития, които наблюдавам долу…", посочи премиерът.

По време на заседанието министърът на отбраната Николай Ненчев посочва, че подобно учение е планирано вече.

"Щом е планирано, вдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как – вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните", отговори Борисов.

България има споразумения с Гърция и Турция да връща бежанците, които са влезли нелегално.

Премиерът призова и финансовия министър Владислав Горанов да бъде в готовност да помогне.

"Защото виждате, те си ходят вече с фотографи, с телевизии, с адвокати, с неправителствени организации и в един момент ще излязат виновни държавите, които се опитват да си запазят териториите от нарушението на закона", обясни министър-председателят.

България не трябва да е в това положение, подчерта Борисов и призова още веднъж засегнатите министри да се координарат и планират.

fallback
Още от България
fallback