fallback

Съдът остави в ареста 16 -годишния стрелял по друг ученик

Престъплението е било предварително много добре замислено, категорични са прокурори и съдии

28.02.2016 | 18:29 Автор: Васил Детелинов

Съдът остави в ареста 16-годишния Ивайло Гаджов, прострелял 14-годишния Делян пред столично училище в Княжево. Престъплението е било предварително много добре замислено, категорични са прокурори и съдии. При непълнолетни мярката се гледа при закрити врата. Днешното заседание, обаче , беше открито , заради широкия обществен интерес и с възпитателна цел.

На влизане в съдебната зала Ивайло Гаджов се разкая за постъпката си.

В съдебната зала ученикът поиска да излезе от ареста. Съдът обаче не уважи желанието му. И прецени, че има достатъчно събрани доказателства, че той е подготвял саморазправата с 14 годишния Даниел Чавдаров. Преди да стреля по него, Ивайло пробвал пистолета на вуйчо си. През социалните мрежи се разбрали с Даниел да се срещнат пред училището. Там пред погледа на още ученици Ивайло извадил оръжието и произвел 3 изстрела.

При първият пистолета засякъл. Вторият улучил Даниел и го повалил на земята. Ивайло стреля трети път, но не уцелил лежащия на земята в безпомощно състояние младеж. За това и съда сметна че има опасност Ивайло Гаджов да извърши друго престъпление. А решението на съдия Николай Младенов има и възпитателна цел.

За стрелбата Ивайло се е готвил няколко часа. Познавал е жертвата си. Основната причина е любовна драма.

Защитата на Ивайло тепърва ще преценява дали да обжалва решението пред апелативния съд.. Родителите още не могат да повярват на случилото се. Не са разговаряли с Ивайло. Не знаят и как оръжието е попаднало в ръцете му.

В понеделник  Софийският районен съд ще гледа мярката за неотклонение на вуйчото. Той е задържан за неправилно съхранение на пистолета. Простреляният Даниел Чавдаров остава в Пирогов без опасност за живота му.

Още в репортажа на Васил Детелинов.

 

 

 

fallback
Още от България
fallback