fallback

Премиерът: Не съм казал, че Пеевски и Златев са лоши!

Преди седмица правителството спря множество обществени поръчки

26.02.2016 | 13:03 Автор: Луиза Божинова

Не мога да соча с пръст Делян Пеевски и Валентин Златев, че са лоши. Това, че фирми, които вие медиите свързвате с тях, бяха извадени от поръчките, не означава, че съм казал, че са лоши.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко на въпрос с какво са лоши Валентин Златев и Делян Пеевски.

Преди седмица правителството спря множество обществени поръчки заради бездействие на възложителите.

Сред спрените проекти са: изграждането на две отсечки от автомагистрала "Хемус", строителство на отсечка от автомагистрала "Струма" преди Кресненското дефиле, за новите лични карти и за почистването на летище "София". Друга голяма обществена поръчка, която ще се прекрати, е свързана с Югозападното държавно предприятие. Появиха се информации, че въпросната фирма е свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Фактите са, че за милиард и 700 хиляди са спрени поръчки. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са влезли от бюджета“, пресметна премиерът.

На въпрос защо при 3 млрд. няма арестувани, премиерът отговори, че тогава не е имало бюро.

"Сега  всеки камион, всеки кантар, всичко се наблюдава. Като се направи тази превенция, парите си идват в бюджета. Сутринта правихме голяма среща на бюрото и за новия Закон за борба с корупцията по високите етажи със специализирания съд, прокуратурата и комисията по конфискация – всички те да участват в различните закони и съм убеден, че ще предложим нещо много действено“, обясни той.

 

 

fallback
Още от България
fallback