Съдът остави в ареста Незиф, обвинен за убийството на 4-годишната Ани

В съдебната зала мъжът запази мълчание с усмивка, а баща му категорично заяви, че е невинен

25.02.2016 | 14:40 Редактор: Ирина Георгиева
Съдът остави в ареста  Незиф, обвинен за убийството на 4-годишната Ани

Апелативният съд във Велико Търново днес потвърди наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Назиф Мехмедов, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR.

30-годишният мъж е обвинен за съучастие в жестокото умишлено убийство на 4-годишната Ани Борисова в Гърция. Той ще остане в ареста до екстрадирането му в Атина, постановено с Европейска заповед за задържане.

Още по темата

Детето беше зверски убито и разчленено в началото на април миналата година в гръцката столица от собствения му баща Станислав Бакърджиев, а съквартирантът му Назиф Мехмедов беше привлечен първоначално като ключов свидетел по делото.

Пред Темида ще отговарят Бакърджиев, Мехмедов и трето неизвестно лице, чиито генетични материали са открити на мястото.

Пред съда ще бъде изправена и майката – Димитрина Борисова, която е с обвинение за излагане на риск на непълнолетен, вследствие на което е настъпила смъртта му.

Решението за екстрадиция към момента не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Назиф Мехмедов в 7-дневен срок в Апелативния съд във Велико Търново.

Днес в съдебната зала мъжът запази мълчание с усмивка, а баща му категорично заяви, че е невинен и ще загине, ако бъде пратен в Гърция.