fallback

Г-н Премиер, последната ни надежда е във Вас!, зоват от Банско

Хотелиери и ресторантьори искат решение на проблема със ски зоната

24.02.2016 | 17:03 Автор: Луиза Божинова

"Г-н Премиер, последната ни надежда е във Вас! С лешояди не се живее, колкото и да са ценни. Направете всичко необходимо, за да останат хора в България!"

Такъв бе призивът на организациите на хотелиери и ресторантьори, на ски училищата, на собственици на хотели, на алпийския клуб на ветераните по ски, на представители на местния бизнес в Банско към премиера Бойко Борисов. В отворено писмо те настояват той да спре обществените поръчки на "зелени" екоорганизации.

"След ясната Ви реакция при съмнения за други търгове и конкурси - очевидно е, че само Вие можете да решите и този въпрос. Не искаме да вярваме на слухове, че сте се уплашил от шепа зелени рекетьори! Разрешете проблемите в ски зона Банско! За каква олигархия в Банско става дума, щом десет години в ски зоната се наливат милиони частни инвестиции, два пъти повече от предвиденото в концесионния договор! В Банско се инвестира дългосрочно в бъдещето на държавата, а не се черпи от хазната!", се казва в писмото.

То е изпратено по повод отложеното разглеждане на концесионния договор за ски зоната, протеста на екоорганизации пред Министерския съвет тази сутрин и дългогодишната битка за построяване на втора кабинкова линия, за да не се чака с часове на опашка докато скиорите стигнат до пистите, предаде "24 часа".

По-рано днес на правителствено заседание, Бойко Борисов заяви, че правителството ще прекрати концесионния договор за ски зона Банско, ако по спорните въпроси с дружеството "Юлен" не се стигне до съгласие. Премиерът каза, че е "за" втори лифт в Банско и отрече правителството да помага на олигарси.

fallback
Още от България
fallback