Митничари иззеха нелегален алкохол, незаконни цигари и марихуана

Стоката е открита при 3 проверки в страната

24.02.2016 | 13:45 Редактор: Мария Аладжова
Митничари иззеха нелегален алкохол, незаконни цигари и марихуана

Нелегален внос на марихуана, алкохол и цигари без бандерол са засекли митнически групи през изминалото денонощие, съобщават от Агенция "Митници".

Вчера след полунощ в района на Дунав мост 2 Видин-Калафат мобилен екип на Митница Лом е иззел 15 пакета със суха тревиста маса, която при извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. 

Неспокойното поведение на водача провокирало съмненията на митническите инспектори, които селектирали колата за щателна проверка.

Пакетите са открити в резервната гума на автомобила, а общото тегло на откритото наркотично вещество е 5,630 кг. 

Водачът, опитал се да пренесе пакетите, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно в останалата част от страната са били открити 2440 кутии цигари без бандерол и 835 л нелегален алкохол. 
 
При проверка в Червен бряг служители от Митница Свищов установяват, че магазин продава цигари без разрешително за този вид търговска дейност. Малко след това в дома на управителя на магазина митническата група открива 124 л течност с мирис на алкохол. За 80 л от тях е установено, че представляват етилов алкохол с висок градус - 96%vol., а останалото количество са спиртни напитки с различно алкохолно съдържание.

Подобен случай е регистриран и в района на Гурково, където търговски обект продавал високоградусов алкохол без документи за платен акциз, разлят в половинлитрови пластмасови бутилки. Отново в частен имот в близост до магазина са открити 189 л ракия, разфасована в туби по 10 л.

При трети случай в складови помещения в района на Луковит митническа мобилна група открива 2440 кутии цигари без български акцизен бандерол и 522 л ракия, разпределени в кашони по 12 бутилки от по 1,5 л.

/Снимка: Агенция "Митници"/