fallback

Няма изхвърлени документи по делото КТБ

Цацаров категоричен, че няма шпицкоманда в столичното следствие

23.02.2016 | 19:52 Автор: Васил Детелинов

Директорът на столичното следствие Иван Иванов най-вероятно ще бъде уволнен заради изхвърлените документи в кофите до следствието. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

Днес обвинител номер едно в България разговаря повече от 2 часа със следователите там. Поводът бе появилата се информация, че в следствието е създадена "шпицкоманда" от определени хора, които се занимават с дела срещу ключови фигури.

Веднага след като разбрал за попадналите документи в кофите за боклук, Цацаров разпоредил проверка. Тя показала, че там са изхвърлени работни копия на протоколи, с които боравят следователите, а не оригинали на документи по ключови дела.

Отговорният за стореното директор на следствието Иван Иванов най-вероятно ще бъде сменен.

Иначе повече от 2 часа следователите убеждавали Цацаров, че при тях няма "шпицкоманди". Няма следователи, които да работя по знакови дела и да излизат с определени поръчкови решения срещу политици и бизнесмени така, както твърди следователят Бойко Атанасов.

Бойко Атанасов обаче застава зад думите си. А по време на срещата с главния прокурор и следователите, бил упрекван от колегите му за думите си.

След срещата със следователите Цацаров съобщи, че Софийската градска прокуратура е изпратила към НСО материали за още един депутат със заплахи за живота му. Име обаче не каза. 

Още в репортажа на Васил Детелинов.

 

 

 

 

 

 

 

fallback
Още от България
fallback