fallback

Задържаните пред мола в София се представяли за прокурори

Искали подкуп за "оправяне на дело"

23.02.2016 | 17:02 Автор: Мария Аладжова

Задържаните при спецакцията пред търговския център на столичния булевард "Александър Стамболийски" са се представяли за прокурори от Софийска градска прокуратура, съобщиха от ДАНС.

Задържаните са обещали на извършители на убийство да манипулират делото. Двамата са взели сума от 70 000 лева, обясни ръководителят на Специализиранто звено "Антикорупция" Стоил Тойчев, цитиран от "Фокус". 

Лицата са се представяли с имена, каквито притежават работещи прокурори. „Касае се за обещание "да се оправи дело", което е с доста сериозна тежест”, каза прокурор Тойчев. 

При акцията е пострадал тежко полицай, който в момента се намира в болница. 

Сигналът е получен в ДАНС преди три дни в късния следобед и в рамките на тези три дни се организират необходимите действия, обясни още Тойчев.

"Днес около 13.00 часа две от лицата бяха задържани. Става въпрос за случай, не става въпрос за т.нар телефонни измами. Организацията е доста по-сериозна и има лични срещи, изграждане на солидно алиби, че наистина са прокурори. Представяни са документи на СГП и т.н. След като лицето е било убедено, че тези хора могат да помогнат на неговите близки, лицето им е дало сума от 55 000 лева", поясни той. 

От следствието съобщиха още, че са събрани доказателства за предадената сума на три транша. При четвъртия транш лицата са били задържани.

fallback
Още от България
fallback