Предлагаме законодателни предложения на "Гражданска платформа"

Идеята за платформата е на депутатите от гражданската квота на РБ Мартин Димитров и Петър Славов

16.02.2016 | 14:58 Редактор: Ирина Георгиева
Предлагаме законодателни предложения на

Стартира новият уебсайт "Гражданска платформа", който дава възможност на всеки да споделя и обсъжда законодателни предложения, да задава въпроси и да подава сигнали. 

Идеята за платформата е на депутатите от гражданската квота на РБ Мартин Димитров и Петър Славов. Целта на сайта е да бъде посредник между гражданите и представители на законодателната и местната власт. 

Предложенията, получили най-голямо одобрение сред участниците, ще бъдат придвижени към съответните компетентни органи, пише БНР. Проектът е достъпен на адрес gplatforma.eu.

"Основната ни идея е всеки да може да постави проблем, който получавайки подкрепа и от други участници, да се разработи и постави пред съответния държавен/общински орган от съветник или народен представител. Повече подкрепа от участници във форума - по-голям приоритет на предложението. Гражданска платформа има амбицията да даде трибуна и участие в мониторинга над изпълнителната власт на широк спектър представители на гражданското общество. В голяма степен това е продължение на гражданското начало  в Реформаторския блок, което голяма част от партиите неглижираха ", обясни Петър Славов.