fallback

Свлачище в новото депо в Плевен: Търси се вината

Трябваше да заработи след като края на месеца се подпише договор с оператора

16.02.2016 | 09:19 Автор: Ирина Георгиева

Само 4 месеца след като екоминистърът Ивелина Василева откри новото депо за твърди отпадъци в Плевен, получи уведомление, че в него е започнало свлачище. Кметът на града Георг Спартански е поискал експерти от МОСВ на място да установят състоянието на депото, да направят оценка и да предпишат мерки.

Още по темата

Пропукал се е по осевата линия асфалтовият път, който води към клетката за отпадъци в депото, пише БНР. Има пропадане в резервоара за отпадни води - към момента няма опасност от неговото разрушаване. Има и хлътване на земна маса. 

Депото трябваше да заработи след като края на месеца се подпише договор с оператора. То е изградено с европейски средства и струва 28 млн. лева. Обслужва шест общини от региона - Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Пордим

Изпълнителят на проекта ще го укрепи за негова сметка, ако се установи, че свлачището е в резултат на недобре извършено проучване и планиране. Това обясни Георг Спартански. По думите му, ако се установи, че свлачищните процеси са вследствие на обективни процеси, тогава МРРБ спешно трябва да отпусне средства.

fallback
Още от България
fallback