В Лондон провокатори искали да извадят от равновесие Борисов

Преди срещата имахме информация, че ще се стигне до тази провокация, заяви Арнаудова

06.02.2016 | 13:39 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: YouTube

Широк отзвук предизвика срещата на премиера Бойко Борисов с българи, живеещи в Лондон. По думите на ръководителя на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова целта е била Борисов да бъде изнервен.

"Целта беше да го изнервят, вие познавате премиера – той търпи, търпи, търпи, но се е случвало да изпусне някаква реплика", коментира тя пред bTV.

Още по темата

Министър-председателят беше във Великобритания за участие в донорската конференция за Сирия, а по време на срещата му с българите беше затрупан от въпроси, свързани с евродоклада и за връзките с депутата от ДПС Делян Пеевски. Според някои наши сънародници, на събитието действително е имало провокатори.

"Преди срещата имахме  информация, че ще се стигне до тази провокация”, заяви Арнаудова, която защити Борисов и в пространна публикация в социалната мрежа Facebook. 

"Когато задаваш въпрос, обикновено очакваш отговор . Тези 10 човека целяха да създадат този хаос, тази говорилня", каза още тя.

Арнаудова посочва, че нито присъстващите министри не са имали шанс да отговорят на въпросите. Според нея организаторите от посолството в Лондон имат вина за случилото се. 

"Не може да наблъскаш 200 човека, техниката да не работи и да очакваш, че ще има високоинтелектуален диалог. Премиерът прие спокойно нещата, имах притеснение, че ще успеят да го извадят от равновесие", сподели Арнаудова. 

 

Колеги, хайде да спрем с преструвките и манипулациите. Разбирам, че ви е угодно да представяте една простотия в посоката...

Публикувахте от Sevdelina Arnaudova в 5 февруари 2016 г.

Още новини четете на Dnes.bg