fallback

Братът на Тодор от Враца научил за болестта му от експертизата

На този етап семейството няма да искат нова експертиза

06.02.2016 | 11:02 Автор: Ирина Георгиева

Братът на Тодор от Враца разбрал за заболяването му от експертизата, съобщи bTV. През 2014г. кардиологът на момчето, което почина след сбивана във Враца миналия месец му е препоръчал да води нормален, неусложнен начин на живот без маратонски тип усилия и препоръка за почивка.

Още по темата

Петорната съдебно-медицинска експертиза преобърна случая, който предизвика вълна от протести, а двама мъже са в ареста. Според документа младежът е починал не от ударите при боя, а от тежко наследствено заболяване на сърцето.

"В нашия род такова заболяване не е регистрирано – говорил съм цяла вечер с целия си род, няма такова нещо. Все още не сме изследвани, но ходим на редовни медицински прегледи, които не са открили сърдечни проблеми", категоричен е брат му Ивайло. 

Ивайло е учуден и от това, че в експертизата не е записано, че ситуацията, която са създали арестуваните братя Дамянови може да е довела до фаталния край. По думите му в свидетелските показания има непълноти, като освен това единият от братята казал пред трети лица, че не е бил Тодор „толкова много”, докато пред съда твърди, че въобще не е използвал сила.

Братът на починалото момче сподели, че е чел гневните реакции срещу семейството му след излизането на експертизата: "Пълни абсурди, защото хората не четат между редовете, те четат само заглавията".

Въпреки това на този етап семейството няма да искат нова експертиза.

fallback
Още от България
fallback