fallback

Лютви Местан оглавява нова турска партия

Според ДПС новата формация ще бъде насочена към техните избиратели

05.02.2016 | 14:17 Автор: Мария Аладжова

Лютви Местан с нов политически проект до дни. Това е казал съмишленикът му, депутатът Айдоан Али, по време не посещение в Турция. 

Новината, която съобщи държавното радио „Гласът на Турция“ е, че в България ще бъде учредена нова турска партия с председател Лютви Местан.

"След последните събития под външен натиск бяха извършени действия от  Ахмед Доган, накърняващи личното достойнство на хората, и маските бяха свалени. За да възразим срещу тази несправедливост, ще съставим нова формация с председател Лютви Местан", заяви Али пред турски медии.

Местан отказа да говори пред медиите в българския парламент, а един от новите лидери на ДПС, Рушен Риза, обясни, че няма информация.

Още по темата

"Но партия, която се създава в България, би трябвало да е по българското законодателство българска партия. Има 400 партии, тя ще бъде 401-та", каза той, цитиран от Dnes.bg

На въпроса не е ли странно, че турски медии съобщават новината, той отвърна, че всеки има свободата да се изразява пред различни медии.  

"Може би целевата група, към която се обръща или към когото е това послание, може би за тях е по-добре оттам да се чуе", допълни съпредседателят на ДПС.  

Риза предположи, че ако Местан създаде такава партия, тя ще бъде насочена към избирателите на ДПС.

fallback
Още от България
fallback