Връчиха Ордена на Сао Пауло на президента Росен Плевнелиев

"Ние ще бъдем вашата врата и глас в Европейския съюз", заяви държавният глава пред бизнеса в Бразилия

03.02.2016 | 17:49 Редактор: Мария Аладжова
Връчиха Ордена на Сао Пауло на президента Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с Ордена на Сао Пауло за заслуги в индустрията, съобщиха от пресслужбата на президентството.

Форумът беше открит от Плевнелиев и президента на Федерацията на индустрията на Бразилия Пауло Скаф. В него ще вземат участие над 100 представители на бизнеса от двете страни. На откриването присъства и министърът на икономиката Божидар Лукарски

България предоставя стратегически възможности в динамично развиващи се региони на 12 държави със 150 милиона души население. Страната е незаобиколим фактор в този регион и предоставя най-добрите условия за производство, за търговия и логистика, посочи държавният глава: 

„Всяка една стока, доставена до България, ще се търгува без никакви усложнения и допълнителни разходи в най-големия пазар в света, на най-ниска цена. Ще застанем зад всеки проект, всяка идея и сделка между България и Бразилия. България е готова да подкрепи Бразилия в нейните амбиции за разширяване на търговията и инвестициите в ЕС“, каза президентът Плевнелиев. 

Българският държавен глава представи подробно предимствата на страната ни като платформа за успешен бизнес в ЕС, с развиващи се отрасли в земеделието и ИТ сектора.

"Поемам ясен ангажимент, че България ще работи за ускоряване и финализиране на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Меркосур. Няма да чакаме българското председателство на ЕС през 2018 г., ще действаме веднага”, увери представителите на бразилската индустрия Росен Плевнелиев.
 
„Ние ще бъдем вашата врата и глас в Европейския съюз. Отдавна народите ни са се свързали. Наша обща задача е да надградим това, което те вече направиха - да намерим нови измерения на сътрудничеството, което да доведе до реални резултати“, каза още държавният глава.

В рамките на посещението си в Гърция, президентът е разговарял с губернатора на щата Жералдо Алким, пред когото открои реформите за подобряване на бизнес средата в България.